banner

Po úspěchu na loňských čtyřech koncertech se GUTS PIE EARSHOT vrací v září 2007 do ČeskoSlovenska.
Německé avantgardní duo brázdí nezávislou scénu pěknou řádku let a zaslouží si obdiv. Jít pořád dopředu aneustále publikum překvapovat, to se daří málokomu (čest vyjímkám jako Trottel, CO-CA, ...).

Na tomto turné by meli predstavit svuj novy pocin, dvou "písňové" EP (vinyl i CD).

Trocha historie:

Skupina vznikla jako pětičlenná punková formace v roce 1993 (na otázku jak přišli na netradiční sestavu
cello/klávesy/zpev/basa/bicí odpovídají: "Hledali jsme někoho na kytaru, ale nikoho jsme nenašli, tak jsme si řekli,
že s cellem by to mohlo taky fungovat..."). Své první nahrávky avantgardního punku vydávají na vlastním labelu
REVOLUTION INSIDE, za pozornost stojí zejména LP "Anatopia" -filmový sountrack, kde GPE dokázali, že se dokáží
zcela volně pohybovat mezi hudebními žánry. Film "Anatopia" byl vlastně dokumentem o squterské scéně v jedné
části Německa, ale dotýkal se i jiných témat, která souvisela se životem této subkultury, jako byly například protesty
proti transportu jaderného odpadu.
Na první pohled překvapením se mohlo zdát spojení s vydavatelstvím SKULD RELEASES, známého spíše vydáváním kapel
crustového a punkového ražení, ale spíše to dokazuje, že punkové DIY publikum nemá klapky na očích (pokud v dodávce
na turné pustíte GPE, tak jisté je buď souhlasné přikyvování, nebo všetečná otázka - to je dobrý, co to je?). Druhá deska,
která vyšla na SKULD - to už bylo totální překvapení - odchod zpěvačky Aniky (klávesista to zabalil už před albem "Wait")
- a instrumentální album a posléze koncertní turné, kde GPE dokázali, že si dovedou udržet pozornost publika i zcela
instrumentálním setem a co víc, dá se na to i tančit... o čemž jsem se na vlastní kůži sám přesvědčil na koncertu v rámci
festivalu "Kulturschock" před autonomním berlínským (a nejenom) publikem čítajícímm cca 3000 lidí.
Zatím poslední deskou, "Chapter two, volume one", která by mohla nést podtitul - "zůstali jsme dva" a v sestavě bicí/cello
dokazují, že tohle spojení má opravdu budoucnost - skladby otírající se o vážnou hudbu, avantgardu, drumandbass, etno, punk -
a přearanžované skladby z minulých období - bohaté a inspirující... Ostatně každý si může udělat obrázek sám na jejich
internetových stránkách, kde je ke slyšení výběr mp3 z minulých dekád a taky docela čerstvý koncert v aktuální sestavě.
GPE-oficiální stránky


GUTS PIE EARSHOT vystoupí:

12.září středa - Brno - Fléda (+TUCAN (Slovensko))
13.září čtvrtek - Bratislava - A4-nultý priestor (+Frutti Di Mare (Blava))
14.září pátek - Zlín - Malaenovice - U TETOURA ( +LAILA (Hranice N/M)
15.září sobota - Český Těšín - LIBERTE (u autobusového nádraží) Liberte.cz
17.září pondělí- Rožnov pd Radhoštěm - VRAH (+LAILA (Hranice N/M))
19.září streda - Trenčín klub Lúč
20.září čtvrtek - Žilina - Stanica - benefit pro VLK
21.září pátek- Hořovice - klub LABE
22.září sobota - Praha - 007 (+GARLANDS)

Diskografie:

"CHAPTER TWO, VOLUME ONE" 2005 DOUBLE-CD
"10YEARS COMPILATION" 2003 CD
"EXIT" (2000) CD/ LP
"WAIT" (1999) CD /LP
"DISTORTED WONDERLAND" (1997) LP
"ANATOPIA fim music(1996) LP
"10 INCH (1995) EP
"FLOWERHOUSE" (1994) SPLIT-LP with "ministry of good vibrations"